Osttårta med tomater

Serverar: 1 portioner

Den ser ut som en dessert- men smakar av fårost, tomat och basilika. Perfekt att servera som förrätt eller en matig lunch.

Ingredienser

  • 200 g cream crackers (spröda kex)
  • 100-125 g smör
  • Fyllning
  • 4 stora ägg
  • 2 msk färsk citronsaft
  • 100 g smulad fårost
  • 100 g smulad ädelost
  • 3 burkar keso naturell á 250g
  • Ca 1 dl vetemjöl
  • 3 msk olivolja
  • Topping
  • 1 msk smör
  • 250 g körsbärstomater
  • Grovt salt
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Mixa kexen i en matberedare. smält smöret och rör ner det i kexmixen.
    3. Tryck ut kexblandningen i en pajform, 24 cm i diameter. Låt vila i kylen.
    4. Vispa äggen, tillsätt resten av ingredienserna till fyllningen och häll sedan ostfyllningen i pajskalet. Grädda i ca 1 timme och låt sedan kakan svalna.
    5. Stek tomaterna i smör tills tomatskalet spricker. Salta och lägg sedan tomaterna på toppen av ostkakan. Garnera med färsk basilika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben