Oxfärsbiffar med gratinerade rotfrukter, äpplen och kall ädelsås

Mums!

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 1 tsk torkad mynta
  • 1 tsk torkad timjan
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Gratinerade rotfrukter med äpplen
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 6 potatisar
  • 2 äpplen
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl rapsolja
  • Smör, några klickar
  • Salt
  • Vitpeppar, nymalen
  • Ädelostsås
  • 2 dl créme fraiche
  • ½ dl vatten
  • 100 g riven ädelost
  • 1 tsk socker
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjölk och ströbröd. Blanda samman alla ingredienser till en smidig färs. Forma smeten till 8 små biffar.
    3. Skär rotfrukterna i 2 cm stora tärningar. Tag bort kärnhuset och tärna äpplena med skalet på. Finhacka löken och vitlöken. Blanda alla ingredienser i en bunke, blanda ner oljan, salta och peppra. Lägg allt på smord ugnsform och lägg några smörklickar ovanpå. Salta och peppra ev. igen och stek i ugnen i ca 25 minuter, rör om då och då.
    4. Ädelostsås: Blanda alla ingredienser till såsen (mixa i en matberedare).
    5. Stek köttfärsbiffarna vackert bruna i smör i 2-3 minuter på varje sida. Servera biffarna med rotfruktsblandningen och ädelostsåsen. Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben