Oxfärsbiffar med rödvinssmör

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Rödvinssmör till oxfärsbiffarna blir jättegott.

Ingredienser

  • 600 g finmalen oxfärs
  • 1 msk fransk ljus senap
  • 1 gul lök 2 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • salt
  • peppar
  • smör till stekning
  • Rödvinssmör
  • ½ gul lök
  • 2 dl rött vin
  • 1 tsk hackad timjan
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 msk hackad persilja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Blanda färsen med senap, finriven gul lök, äggulor, grädde och sambal oelek. Smaka av färsen med salt och peppar. Forma till fyra biffar. Gör smöret: börja med att koka ihop finhackad gul lök med rött vin och timjan koka tills nästan all vätska kokat bort. Blanda därefter rödvinskoket med rumsvarmt smör och finhackad persilja. Smaksätt smöret med salt och peppar. Stek sedan biffarna gyllenbruna på bägge sidor. Sänk värmen något och efterstek i ca 2 minuter på var sida. Servera biffarna med rödvinssmöret och en god sallad. Potatisklyftor bakade i ugnen passar fint till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben