Oxfilémedaljonger med timjansbakade tomater

Serverar: 4 portioner

En måltid för fest med härliga smaker. Byt ut oxfilén mot fläskfilé om det passar bättre.

Ingredienser

  • 4 bitar oxfilé à 150 g
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
  • Peppar
  • 8-12 potatisar av mjölig sort
  • 2 dl riven Västerbottenost
  • 16 cocktailtomater, gärna olika färger
  • 4 vitlöksklyftor med skal
  • 2 msk smält smör
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den i en smord form lite omlott. Slå på grädden och strö över osten. Grädda ca 40 min eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
    2. Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Pensla med smält smör, strö över timjan och grädda i ca 20 min.
    3. Bryn oxfilén i smör på båda sidor. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 5 min. Servera oxfilén med potatisgratäng, ugnsbakad vitlök och tomater.
    4. Dekorera gärna med extra timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben