Paella med kyckling, räkor och svamp

Serverar: 12 portioner

Här en paella med både kyckling, räkor och svamp. Perfekt bjudmat...

Ingredienser

  • 2 grillade kycklingar, skuret i små bitar
  • 1 kg räkor med skal
  • 2 gula lökar, hackade
  • 3 paprikor, hackade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • Olja
  • 500 g champinjoner, skivade
  • 5 dl långkornigt ris
  • 1 g saffran, 2 paket
  • 1 burk musslor i vatten
  • 225 g frysta gröna ärter
  • 1 liten burk gröna oliver, skivade
  • 6-8 tomater, i klyftor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Fräs lök, paprika och vitlök med oljan.
    2. Fräs riset med lite olja, en kort stund, rör ned saffran och slå på vatten. Koka riset klart.
    3. Vänd ned lökröran samt övriga ingredienser i paprika och hetta upp väl.
    4. Lägg upp på stort fat. Garnera med räkor, tomater och oliver.
    5. Serveras het med svalkande dryck.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maadeleinee 8 mars 2012

    Hur mycket vatten ska man ha i till riset?

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben