Paella Valencia

Serverar: 4 portioner

En mycket god rätt!

Ingredienser

  • 400 g kycklingdelar
  • 16 blåmusslor, färska
  • 4 havskräftor, kokta
  • 200 g oskalade räkor
  • 100 g vitlökskorv i skivor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2½ dl långkornigt ris
  • ½ g saffran
  • 5 dl vatten
  • 1½ msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 tomater
  • 1 paprika
  • 20 svarta oliver
  • 1 dl vitt vin(torrt)
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök.Skala och skär tomater och paprika i bitar. Skala stjärten på räkor och havskräftor. Ansa musslor, kasta dåliga. Fräs hälften av löken i en stor gryta med lite olja i 5-7 min. Tillsätt saffran och blanda ner riset. Tillsätt vatten+fond. Koka på låg värme cirka 20 minuter.
    2. Bryn kycklingdelarna i panna med lite olja till vacker färg. Salta, peppra och efterstek på låg värme i 5-10 minuter.
    3. Fräs resterande lök i olja i 5-7 min. Häll på vin, tillsätt musslor. Lägg på locket. Koka på medelhög värme i cirka 5 min. Musslorna är klara när de öppnar sig.
    4. Blanda alla ingredienserna och lägg på lock. Värm upp. Tillsätt ev. mer vatten så att paellan är saftig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben