Paella Valencia med räkor
Förvandla vardagsrätterna till fest med kryddor och tillbehör. Bjud på läcker paella Valencia med räkor och lax med hummersås. Fredag firar vi med mumsiga orientspett med linser och hummus
Ingredienser
1-2 pkt saffran á 0,5 g
1 finhackad gul lök
3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk olja
4 dl långkornigt ris
1 liter fiskbuljong
500 g räkor med skal
2 röda paprikor (strimlade)
200 g gröna ärter
1 apelsin
Instruktioner
- Stöt saffranet i mortel. Fräs all lök och saffran i olja. Blanda i riset. Häll i buljong, koka upp, lägg på lock och sänk värmen. Sjud i 20 min
- Skala räkorna. Fräs paprikan i olja, ge ärterna ett uppkok och blanda det i riset. Strö över räkorna.
- Servera med apelsin.
- Inga problem för laktos- och glutenintoleranta
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Paëlla
Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...