Paella Valencia med räkor

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Förvandla vardagsrätterna till fest med kryddor och tillbehör. Bjud på läcker paella Valencia med räkor och lax med hummersås. Fredag firar vi med mumsiga orientspett med linser och hummus

Ingredienser

  • 1-2 pkt saffran á 0,5 g
  • 1 finhackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk olja
  • 4 dl långkornigt ris
  • 1 liter fiskbuljong
  • 500 g räkor med skal
  • 2 röda paprikor (strimlade)
  • 200 g gröna ärter
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Stöt saffranet i mortel. Fräs all lök och saffran i olja. Blanda i riset. Häll i buljong, koka upp, lägg på lock och sänk värmen. Sjud i 20 min
    2. Skala räkorna. Fräs paprikan i olja, ge ärterna ett uppkok och blanda det i riset. Strö över räkorna.
    3. Servera med apelsin.
    4. Inga problem för laktos- och glutenintoleranta

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Paëlla
    Paella, Spaniens nationalrätt, är egentligen namnet på den låga panna...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben