Päronkaka

God päronkaka med härlig grön färg.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl mjölk
  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk päronessens
  • Grön karamellfärg
  • Instruktioner

    1. Blanda samman ägg och socker. Koka upp mjölk och margarin och låt svalna. Rör i mjöl och bakpulver, varvat med mjölk och smör. Smaksätt med essens och färgsätt med karamellfärg.
    2. Grädda på 175 grader i 35-40 minuter, längst ner i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    imminn 24 maj 2012

    Hej! Var får du tag i päronessensen? MVH Imminn

    Wernram 25 maj 2012

    imminn: sist jag bakade den köpte jag en päronsyrop på The Spice Tree. Tror min mamma hittade päronessens i färghandeln förr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben