Päronkaka

Serverar: 10 portioner

Kalasgott till kaffet

Ingredienser

  • 2 päron
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl mild yoghurt naturell
  • 3 dl vetemjöl
  • 50 g mald mandel
  • 2 tsk bakpulver
  • florsocker till garnering
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en rund form ca 23 cm diam. Skala och klyfta päronen. Blanda ingefära och halva farinsockret vänd päronklyftorna i sockerblandningen rör smör och resten av sockret poröst tillsätt ett ägg i taget och rör till en slät smet rör i yoghurten blanda mjöl, mandel, bakpulver och rör ner det i smeten blanda väl .Häll hälften av smeten i formen fördela päronklyftorna och överbliven ingefärasockerblandningen häll på resten av smeten grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 40 minuter pudra över lite florsocker och servera kakan ljummen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben