Päronkaka med havretäcke

Serverar: 1 portioner

Hittade den här kakan från allers nr 20 1989

Ingredienser

  • 3 1/4 dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 1 burk konserverade päron ( ca 425 g )
  • Garnering
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 1 3/4 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 50 g hackade hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser till kakan. Skär smöret eller margarinet i tärningar och finfördela det i mjölblandningen med fingertopparna. Tillsätt ägget och arbeta ihop degen.
    2. Bred ut degen i en liten långpanna, ca 30x40 cm klädd med bakplåtspapper, eller en smord bakform. Skär päronen i tunna skivor och lägg dem över hela degytan
    3. Blanda alla ingredienserna till havretäcket till en smulig deg. Strö detta över päronskivorna. Grädda kakan i 175 grader i 40-50 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben