Päronkaka med mandeltosca

Serverar: 10 portioner

Med det tjocka, knapriga och kolaaktiga toscatäcket blir den här saftiga päronkakan svår att överträffa. Njut av den i stora bitar, gärna med en klick lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 mogna päron
  • Toscatäcke
  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 msk mald kanel
  • 2 msk mjölk
  • 175 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Smöra och bröa en avlång kakform, ca 1½ liter.
    2. Smält smöret. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör sedan ner smör och grädde.
    3. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i formen.
    4. Skala, halvera och kärna ur päronen. Skär dem i klyftor och stick ner i smeten. Grädda kakan ca 50 minuter. Ta ut kakan ur ugnen. Höj ugnsvärmen till 225º.
    5. Smält smöret till toscatäcket i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl, kanel och mjölk och sjud blandningen i ett par minuter. Rör ner mandelspånen.
    6. Fördela mandelblandningen över kakan och grädda 10-15 minuter tills täcket har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben