Päronkaka med polkagrissmak

Tid: 40 minuter

Jättegod kaka till förmiddagsfikat.

Ingredienser

  • 2ägg
  • 2 dl socker
  • 3/4 dl polkagrisar
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2-3 färska päron
  • 75 g hyvlat smör
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker poröst. Stöt polkagrisarna till ett fint pulver och blanda ner vetemjöl och bakpulver. Rör försiktigt ner allt i äggsmeten. Hälles i en smord och bröad form. Skiva päron och lägg på smeten. Hyvla smör över hela formen ca 75 gram. Sätt in i ugnen 175 goch baka i ca 40 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben