En saftig päronkaka på mördegsbotten.
Fyllningen får ljuvlig smak av pepparmynta, citron och päron.
Ingredienser
Mördeg
50 g smör
2 msk strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
Fyllning
10 blad pepparmynta, hackade
(eller några droppar av pepparmint hushållsessens)
2 dl strösocker
3 stora ägg
5 dl créme fraiche
2 1/2 dl kesella
1 msk vaniljsocker
1 citron, rivet skal
4 päron
1/2 dl råsocker, strö
Garnering
Pepparmynta
Florsocker
Underbart god kaka, som ger sken av att vara mer "arbetad" än vad den egentligen är. Jag skippade myntan, och tog en lime med rivet skal + saft istället, och det skämde verkligen inte.Jag fick dock ha den i ugnen i 1½ tim innan den fastnat/stelnat. Nu undrar jag bara om det går att frysa den? Jag skulle kunna tänka mig att den blir lite av creeme cheesekaka, om man serverar den innan den tinat helt.. Vad tror du? Kan tipsa om att den är inte mindre god med vispad grädde eller mixade bär som sås... Den får en 4.a (så finns det liite marginal kvar att kittla smaklökarna) Mycket god och lättgjord "kondiskaka"!