Päronkaka utan gluten

Denna kaka blir saftig av päronskivor och får extra smak av kanel. Servera gärna med hårt vispad kall grädde eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 1/2 dl potatismjöl
  • 6 dl glutenfri mjölmix
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl Fibrex
  • 1 1/2 dl vit sirap
  • 4 dl vatten
  • 1 paket (50 g) jäst för söta degar
  • 2-3 Anjoupäron
  • Kanel
  • Pärlsocker eller Dekorationspärl
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Värm vattnet till 37º.
    3. Blanda mjöl, salt, Fibrex och sirap i en matberedare eller skål. Smula över jästen. Häll i det fingervarma vattnet. Arbeta med degkrokar 3-4 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter. Bred ut degen på bakpappersklädd långpanna, ca 20 x 50 cm. Strö rikligt med kanel över degen. Tryck ner skivor av päron tätt i degen. Strö över rikligt med pärlsocker. Låt jäsa ca 25 minuter.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Låt svalna på galler. Drag av bakpappret. Går utmärkt att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben