Päronkyckling med ädelost

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 1 timme

Smarrig! Uppskattad hos både barn och vuxna och passar både till vardags och till fest!

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiléer
  • 1 burk konserverade päron
  • 1 bit Kvibille ädelost
  • 5 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekningen
  • Instruktioner

    1. Bryn och krydda kycklingfiléerna och lägg dessa i en ugnsfast form (kycklingen ska vara färdigstekt).
    2. Skär päronen i stora skivor och lägg de på kycklingen. Skiva sedan ädelosten och lägg den på päronen/kycklingen.
    3. Häll grädden i en vispskål och blanda i salt och peppar (var noga med att det inte blir för lite salt, smaken blir då ganska tråkig) och häll sedan grädden på kycklingen.
    4. Ställ in i ugnen, 225 grader, och gratinera till osten har smält lite och allt har fått lite färg.
    5. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben