Päronrutor med kolatäcke

Serverar: 24 portioner

Saftig kaka med päron och krämig kolaglasyr på toppen.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • ½ dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 päron
  • Kolaglasyr
  • 300 g färskost, t.ex. Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl kolasås, valfri köpt
  • Garnering
  • Mandelspån eller kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten och vänd ihop allt till en jämn smet.
    3. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna, ca 25x35 cm. Häll i smeten. Skala och skär päronen i bitar. Fördela dem på smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Låt den svalna.
    4. Vispa ihop färskost, florsocker och kolasås. Bred glasyren över kakan. Dekorera kakan med mandelspån eller kokos. Skär den i rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben