Pajfyllning med spenat och Chevre

Tid: 25 minuter

Pajskal LCHF (recept finns här på matklubben) fylldes i detta pajskal och resulterade i en välsmakande och kolhydratfattig paj. Du kan naturligtvis använda ditt favoritpajskal. Men detta är extremt kolhydratfattigt och smakar ändå som ett "vanligt" pajskal

Ingredienser

  • Ca 15 cm purjolök
  • Ca 200 g djupfryst bladspenat
  • 150 g Philladelphiaost
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • En stor tomat, gärna bifftomat
  • 200 g Chevre från rulle
  • Smör till stekpannan, ca 25 gram
  • Instruktioner

    1. Gör iordning pajskalet enligt receptet på Pajskal LCHF - eller välj valfritt pajskal.
    2. Smält smöret i en stekpanna på medelvärme. Låt purjolöken bli mjuk i smöret. Lägg i den tinade och avrunna spenaten i pannan. Låt ev överskottsvätska ånga bort. Smält ner philladelpiaosten i röran och häll i grädde till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skär Chevre och tomat i fina skivor, gärna halvmåneformade.
    4. Fyll pajskalet med röran. Varva tomat och chevreskivorna som taktegel så får du en vacker paj.
    5. Grädda i 200 grader i ca 20 minuter, eller tills pajen ser aptitlig ut.
    6. I vår familj gillar inte alla Chevre och varma tomater, så jag toppade bara halva pajen med detta. Halvan med enbart röran blev också väldigt god.
    7. Pajen serverades med grönsallad och några skivor lufttorkad skinka.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben