Panerad fläskfilé med skinka och svamp

Serverar: 6 portioner

En god bjudrätt, som man kan göra klar dagen innan.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer
  • 6 msk vetemjöl
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 krm vitpeppar
  • 3 krm paprikapulver
  • 2 gula lökar
  • 4 msk tomatpuré
  • 200 g rökt skinka
  • 2-3 dl grädde
  • 400 g champinjoner
  • Instruktioner

    1. Putsa filéen och skär i skivor. Blanda mjöl och kryddor. Vänd köttet i mjölblandningen. Stek köttet och lägg i en ugnsform. Hacka löken och bryn den. Skär skinkan i tärningar. Fördela lök, skinka och svamp över köttet. Blanda ihop grädde, tomatpuré och svampspad. Häll över.
    2. Sätt in i ugnen, 250 grader ca 20 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    flabban 17 maj 2011

    Mycket gott. Jag brynte både lök,skinka och svamp innan jag hällde över grädden och kryddade upp det. Så fick det koka ihop lite innan jag hällde det över den brynta fläskfilén. Sen in i ugnen. Det blev så krämigt och gott. En klar 5:a. Tack för ett bra recept.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben