Enkla, saftiga kotletter, snälla mot budgeten. Servera dem med potatismos och grön sparris. Kotletterna kokas först en stund och steks sedan i ugnen under folie - de blir därför både fettsnåla och extra saftiga.
Ingredienser
4 benfria fläskkotletter à 120-150 g
1 dl ströbröd
1 tsk salt
½ tsk vitlökssalt
½ tsk svartpeppar
½ tsk torkad oregano
½ tsk gurkmeja
2 msk mjöl
2 äggvitor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fläskkotletterna i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på hög värme, sätt ner värmen och låt sjuda 10 minuter.
- Blanda ströbröd, salt, vitlökssalt, peppar, oregano och gurkmeja i en djup tallrik. Blanda väl. Häll upp mjölet på en tallrik.
- Låt fläskkotletterna rinna av. Torka dem lätt med en bit hushållspapper. Vispa ihop äggvitorna lätt. Vänd kotletterna lätt i mjölet, skaka av överflödigt mjöl. Vänd sedan kotletterna i äggvitorna och därefter i ströbrödsblandningen så att köttet täcks av panering.
- Lägg kotletterna i en ugnsfast form och täck över med folie. Stek i ugnen 30 minuter. Vänd kotletterna en gång. Lägg upp på tallrikar och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)