Panerad fläskkotlett

Serverar: 4 portioner

Enkla, saftiga kotletter, snälla mot budgeten. Servera dem med potatismos och grön sparris. Kotletterna kokas först en stund och steks sedan i ugnen under folie - de blir därför både fettsnåla och extra saftiga.

Ingredienser

  • 4 benfria fläskkotletter à 120-150 g
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk vitlökssalt
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 msk mjöl
  • 2 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg fläskkotletterna i en kastrull och täck dem med vatten. Koka upp på hög värme, sätt ner värmen och låt sjuda 10 minuter.
    2. Blanda ströbröd, salt, vitlökssalt, peppar, oregano och gurkmeja i en djup tallrik. Blanda väl. Häll upp mjölet på en tallrik.
    3. Låt fläskkotletterna rinna av. Torka dem lätt med en bit hushållspapper. Vispa ihop äggvitorna lätt. Vänd kotletterna lätt i mjölet, skaka av överflödigt mjöl. Vänd sedan kotletterna i äggvitorna och därefter i ströbrödsblandningen så att köttet täcks av panering.
    4. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och täck över med folie. Stek i ugnen 30 minuter. Vänd kotletterna en gång. Lägg upp på tallrikar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben