Panerade abborrfiléer med blomkålsmos

Serverar: 4 portioner

Frasiga abborrfiléer tillsammans med färska kantareller och ett krämigt blomkålsmos blir en lyxig rätt som ändå är snabblagad. Färsk abborre är något utöver det vanliga! 300 kcal/portion

Ingredienser

  • 1 blomkålshuvud i buketter, ca 600 g
  • 1 dl crème fraiche, gärna smaksatt med t ex rostad vitlök och timjan, 31 %
  • 200 g färska kantareller
  • ½ msk smör
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2 + 2 msk finhackad bladpersilja
  • 600 g abborrfiléer
  • 1 msk smör
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Koka blomkålen mjuk och häll av vattnet. Krossa blomkålen och rör ner crème fraiche. Fräs kantarellerna i smör tills det börjar "knäppa" i pannan. Smaka av med salt och peppar.
    2. Blanda mandelmjöl, 2 msk persilja, salt och vitpeppar och panera fisken med blandningen. Stek den i smöret på medelvärme tills filéerna är gyllene. Strö över resten av persiljan, finhackad.
    3. Servera rätten med en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben