Pannacotta med basilika och tomat

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Supergott.

Ingredienser

  • Pannacotta
  • 50 g socker
  • 5 dl grädde
  • ½ vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • Topping
  • 1½ dl färsk basilika
  • 16 körsbärstomater
  • 2½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • ½ tsk rivet apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt.
    2. Blanda socker och grädde i en kastrull. Skär upp vaniljstången och skrapa ur kärnorna som du tillsätter i blandningen tillsammans med vanilj-skalet. Koka upp under omrörning.
    3. Lyft ur vaniljstången ur blandningen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt i blandningen, därefter basilikabladen och mixa alltsammans med en mixerstav.
    4. Häll upp i fina glas och sätt in i kylen för att stelna i ca 2 timmar.
    5. Toppning Halvera tomaterna och pilla ur kärnhusen om de är för rinniga i konsistensen.
    6. Blanda socker och vatten i en kastrull som du värmer på spisen tills det blivit trögflytande. Tillsätt tomaterna och koka upp i 4 minuter tills de blivit lätt mosiga.
    7. Riv zesten (yttersta skalet) av en apelsin och tillsätt sist i blandningen.
    8. Häll de karamelliserade tomaterna över basilika-pannacottan och garnera med ett färskt basilikablad på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben