Pannacotta med rödvinsmarinerade jordgubbar

Serverar: 4 portioner

Det finns många recept på pannacotta men den här är lite ovanlig och supergod.

Ingredienser

  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 gelatinblad
  • 3 dl jordgubbar, i skivor
  • 2 dl rödvin
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Häll grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Lägg även ner stången. Tillsätt 1/2 dl av sockret, koka upp och låt koka några minuter. Ta kastrullen från plattan.
    2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Rör sedan ner det urkramade gelatinet i den varma grädden. Fyll i portionsglas men inte ända upp, jordgubbarna skall få plats. Ställ i kylskåpet minst 5 timmar.
    3. Koka upp vin, resterande socker och kanelstång och häll det över jordgubbarna i en skål. Låt stå en timme. Skeda de marinerade jordgubbarna och lite av marinaden över pannacottan vid serveringsdags.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben