Det finns många recept på pannacotta men den här är lite ovanlig och supergod.
Ingredienser
3 dl vispgrädde
1/2 vaniljstång
1 dl strösocker
1 gelatinblad
3 dl jordgubbar, i skivor
2 dl rödvin
1 kanelstång
Instruktioner
Häll grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner fröna i grädden. Lägg även ner stången. Tillsätt 1/2 dl av sockret, koka upp och låt koka några minuter. Ta kastrullen från plattan.
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Rör sedan ner det urkramade gelatinet i den varma grädden. Fyll i portionsglas men inte ända upp, jordgubbarna skall få plats. Ställ i kylskåpet minst 5 timmar.
Koka upp vin, resterande socker och kanelstång och häll det över jordgubbarna i en skål. Låt stå en timme. Skeda de marinerade jordgubbarna och lite av marinaden över pannacottan vid serveringsdags.