Pannbiff med paprikafräs

Serverar: 2 portioner

Smalt och gott.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1/2 paprika
  • 1 tomat
  • 2 msk ströbröd
  • 250 g köttfärs
  • 3/4 dl mjölk eller vatten
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva löken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaten. Bryn grönsakerna i lite matfett.
    2. Lägg ströbrödet i en skål och häll över vätskan. Låt det stå och svälla ca 6–8 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs.
    3. Forma 4 biffar och stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett, ca 3 minuter per sida. Lägg paprikafräset över pannbiffarna och bjud ugnsrostad färskpotatis till.
    4. Tips! Tänk på att köttfärs är en färskvara som helst ska tillagas samma dag.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben