Pannbiff som alltid lyckas

Serverar: 4 portioner

Svårt att bedömma hur mycket salt och peppar? Med detta recept blir det lätt som en plätt! Blir 8 biffar.

Ingredienser

  • 4-500 g nötfärs (eller annan färs man gillar)
  • 3 msk löksoppa (pulver)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • Fett till stekning
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop pulver, potatismjöl, ägg och mjöl. Tillsätt färsen och rör snabbt ihop till en smet. Gillar man pepparsmak kan man dra några varv med kvarnen - men det behövs inte.
    2. För att förenkla uppdelningen brukar jag rista in åtta delar i ytan på färsen. Så kan man bara sleva upp efter den indelningen sen, platta en biff och lägga direkt i stekpannan.
    3. För att stekytan ska bli fin ska man inte lägga i biffarna i för sval panna - snarare het - och om det verkar lite för varmt kan man sänka sen. Gör man tvärt om blir resultatet sämre. Stek i två omgångar.
    4. Vill man, kan man göra sås i pannan när man tagit upp biffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben