Pannbiffar med havergryn

Serverar: 8-10 portioner

Saftiga biffar med nyttiga havergryn.

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 stor hackad lök
  • 2 dl havregryn
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1-2 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm persilade (eller 2 msk klippt persilja)
  • Instruktioner

    1. Bryn den hackade löken.
    2. Häll havergryn och potatismjöl i en skål. Häll över mjölken. Låt stå att svälla i 10 minuter.
    3. Vispa äggen i en skål och häll över grynen. Tillsätt löken, kryddorna. blanda. Blanda ner blandfärsen.
    4. Låt stå ca 10 minuter för att blandfärsen ska ta åt sig kryddorna.
    5. Blöt smörpapper och lägg på arbetsbänken.
    6. Forma till biffar i den storlek som du vill ha och lägg på det blöta smörpappret under tiden.
    7. Bryn biffarna i smör på svag värme på båda sidorna.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    ros 17 januari 2009

    Sista så gjorde jag dem i ugnen: Sätt ugnen på 225° Spritade ut köttbullarna på bakplåtspapper på en plåt. 10 minuter längst ner i ugnen. Vänd dem och ställ dem mitt i ugnen 5 minuter. Skaka om, 10-12 minuter i mitt i ugnen.

    fiddili 21 november 2010

    Supergott.. Jag gjorde så att jag steket på dem och slängde in dem i en ugnsfast smord form 200 grader i ca 15 min. Dessutom smulade jag ner en buljongtärning och hade på vatten så jag fick lite sky till samtidigt som de blev lite "kokta"... Maken berömde mig för otroligt goda pannbiffar så vi sätter en klar 5:a på detta!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben