En panpizza med en typisk amerikansk fyllning.
Degen räcker till en hel långpanna eller plåt, men kan förstås delas i fyra mindre pizzor.
Glöm inte att knåda degen i minst fem minuter, samt att osten skall vara underst (ja, ovanpå tomatsåsen förstås...).
Ingredienser
1 paket (50 g) jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
3 msk olivolja
7-8 dl vetemjöl
1 burk passerade tomater
1 lagerblad
½ tsk salt
1 msk olivolja
1 krm svartpeppar
1 tsk honung eller råsocker
½ tsk lökpulver
1 vitlöksklyfta
½ dl finhackad persilja
1 tsk oregano
1 paket bacon, strimlat i 1 cm breda strimlor
100 g peperonikorv
100 g färska, skivade champinjoner
1 grön paprika, tärnad
2 bifftomater, skivade
1 rödlök, hackad
100 g svarta oliver, helst med kärna
150-200 g riven mozzarellaost, eller annan ost