Paprika gryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Välsmakande och himmelsk god

Ingredienser

  • 800g benfri fläskkotlett
  • 8 paprikor i olika färger
  • 2 köttbuljong tärningar
  • 5 dl vatten
  • 5 dl tjock grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ansa kotlett raden och skär den i tunna skivor. Bryn skivorna tills de fått lite färg, krydda med salt och peppar och lägg över i en gryta.
    2. Vispa ur stekpannan med lite av vattnet och häll över i grytan. Tillsätt resten av vattnet i grytan och buljongtärningarna. Låt puttra i ca 1 timme, det ska bli jätte mört, det gör inget om de skivorna går sönder lite.
    3. Under tiden ta ur paprikorna och skär i inte allt för tunna strimlor. När timmen gått slå på grädden och häll i all paprika, låt det få ett uppkok, låt sedan det puttra i ca 30 minuter.
    4. Under tiden sätt på riset eller potatisen.
    5. Servera med en god dryck och sallad.
    6. Lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Vegetariska recept
    Det är underbart med vegetarisk mat. Köttdebatten som varit har fåt...

    För fredagskvällen
    På fredagkvällar är det underbart att få slappna av med ett gott gl...

    Antioxidanter!
    Det finns många olika sorts antioxidanter, de viktigaste är karotenoid...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben