Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Serverar: 6 portioner

Kombon het matig burgare och citronfräsch gurksallad är magisk!

Ingredienser

  • 6 hamburgerbröd
  • Paprika- och kikärtsburgare
  • 2 gula lökar
  • 20 g smör
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 2 burkar kokta kikärter, á 400 g, avsköljda
  • 1½ dl strimlad grillad paprika, ca 120 g
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk paprikapulver, eventuellt rökt
  • 1 tsk chilipulver eller ½ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
  • Raps- eller jordnötsolja att steka i
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • ½ kruka dill, hackad
  • ½ citron, finrivet skal
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk sesamfrön
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och strimla löken. Låt den mjukna sakta i smör och olivolja i medelvarm panna. Salta och peppra. Blanda alla ingredienserna till burgarna i en bunke. Mixa lite i taget i en matberedare till en grov smet. Forma till 6 burgare och lägg på ett fat. Låt stå i kylen i minst 1 timme, men gärna längre så håller burgarna bättre ihop vid stekning.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Hetta upp en stekpanna och stek burgarna på medelvärme i olja till fin, krispig yta på båda sidor. Lägg dem i en ugnsform och tillaga ytterligare 5-10 minuter i ugnen.
    4. Gurksallad: Hyvla gurkan på längden med en osthyvel. Lägg gurkskivorna i en skål och blanda med dill, citronskal, olja och sesamfrön. Vänd försiktigt runt och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera burgarna och gurksalladen i bröden.

    Liknande recept

    5
    30 min
    5-7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben