Paprikakyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ännu ett recept från mina kära arbetskamrater.

Ingredienser

  • 1 kyckling ca 1,2 kg färsk eller fryst
  • 2 gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 msk smör
  • 1 dl hönsbuljong (tärning el fond + vatten)
  • 1 dl cremé fraiche
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • Persilja
  • Instruktioner

    Tina kycklingen om den är fryst. Dela den i 8 bitar. Skala och finhacka löken. Skölj, ansa och strimla paprikorna. Bryn löken i smöret tills den är mjuk och genomskinlig. Lägg i kycklingbitarna och bryn dem lätt runtom. Tillsätt paprikan, häll på buljongen och låt det puttra på medelvärme under lock ca 30 minuter. Tillsätt cremé fraiche blandat med kryddorna. Rör om ordentligt och låt det bli varmt. Strö över persilja

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben