Paprikás

Serverar: 4 portioner

Ungersk köttgryta mycket god

Ingredienser

  • 500g kött (gris, oxkött eller kycklingfilé)
  • 1 stor lök
  • Olja
  • Vatten
  • Sås
  • 1-2 msk söt paprikapulver
  • 1 msk ajvar relish
  • 3-4 msk tomatpure
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet och löken i lite olja tills det bildade vattnet kokar bort men ej blir vidbränt.
    2. Tillsätt vatten så att det täcker köttet + 2 cm vatten till och koka tillsammans med ingredienserna till såsen tills köttet blir mört , minst 45 minuter för oxkött, 30 minuter för griskött och 20 minuter för kycklingfilé.
    3. Tillsätt mer vatten om vattennivån sjunker nedanför köttet. När köttet kokat klart tillsätts cremefraichen och värms upp.
    4. Serveras tillsammans med Nokkedli

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    susie_q 26 augusti 2010

    hej! det var verkligen jättegott.gjorde med kyckling och nokkedli,min familj ger en klar femma.tack!

    Milla18 7 mars 2012

    Gjorde den igår på fläskkött. Så god och uppskattad av min familj.

    Relaterade Artiklar

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Korvgryta
    Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt in...

    Gratinerad aubergine
    En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben