Ungersk köttgryta mycket god
Ingredienser
500g kött (gris, oxkött eller kycklingfilé)
1 stor lök
Olja
Vatten
Sås
1-2 msk söt paprikapulver
1 msk ajvar relish
3-4 msk tomatpure
1 1/2 tsk salt
2 dl creme fraiche
Instruktioner
- Bryn köttet och löken i lite olja tills det bildade vattnet kokar bort men ej blir vidbränt.
- Tillsätt vatten så att det täcker köttet + 2 cm vatten till
och koka tillsammans med ingredienserna till såsen tills köttet blir mört , minst 45 minuter för oxkött, 30 minuter för griskött och 20 minuter för kycklingfilé.
- Tillsätt mer vatten om vattennivån sjunker nedanför köttet.
När köttet kokat klart tillsätts cremefraichen och värms upp.
- Serveras tillsammans med Nokkedli
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Pastasallad
Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...
Korvgryta
Egentligen en enkel rätt, men den smakar härligt. Denna korvrätt in...
Gratinerad aubergine
En urgröpt aubergine fylls med en sås gjord av fruktköttet, lök och...
hej! det var verkligen jättegott.gjorde med kyckling och nokkedli,min familj ger en klar femma.tack!
Gjorde den igår på fläskkött. Så god och uppskattad av min familj.