Parippu, böngryta

Serverar: 4 portioner

En mild vegetarisk indisk rätt med mungbönor. Servera med ris och pappadum.

Ingredienser

  • 2 dl mungbönor
  • 1/4 rödlök
  • 9 dl vatten
  • 2 dl riven kokos
  • ½ tsk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl kokos- eller solrosolja
  • 1 grön chili
  • ½ tsk bruna senapsfrön
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör
  • Ris
  • Pappadum
  • Instruktioner

    1. Skölj mungbönorna i kallt vatten, hacka löken. Blanda mungbönor, lök och 5 dl vatten i en kastrull. Koka bönorna mjuka i ca 20 minuter. Mixa dem. Mixa kokos, kryddor och vitlök tillsammans med 3 dl vatten i några minuter.
    2. Hetta upp en stekpanna på hög värme och tillsätt hälften av oljan. Börja med att steka kokosblandningen i ett par minuter. Tillsätt därefter bönorna, lite i taget och rör runt. Häll 1 dl vatten och låt det hela småputtra.
    3. hetta upp resten av oljan i en annan panna och stek finhackad chili och senapsfrön i 2 minuter. Tillsätt kryddorna och blanda runt. Smaka av med salt
    4. Servera grytan med ris och pappadum.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben