Trevlig rätt med fläskkarré och överraskningsfyllning, ångkokta morotspengar och broccoli, fullkornsris och rött ris.
Ingredienser
600-800 g benfri fläskkarré
4 stora skivor parmaskinka
4-8 dadlar
4 kraftiga rosmarinkvistar
Marinad
½ dl soja
½ dl olivolja
3 msk rosépeppar
1-2 msk flytande honung
1-2 broccolibuketter
2 morötter
Råris och lite rött ris
Instruktioner
- Ugn 150° + 275°
- Skär karrén i fyra bitar som fjärilsklyvs och fylls med ett par urkärnade dadlar var. Håll ihop med steksnöre eller tandpetare. Snabbmarinera och bryn hastigt runtom. Ugnsstek i 150° tills stektermometern visar 65°. Ta ut och höj till 275°. Linda en skiva parmaskinka runt varje bit. Om rosmarinkvisten är tillräckligt stark, stick den igenom, lägg den annars under skinkan. Grilla tills skinkan blir knaprig, omkring 10 minuter.
- Skiva morötterna och broccolins stjälkar. Dela upp i mindre buketter och ångkoka några få minuter. Provstick. Servera med råris som kryddats med lite rött ris.
- Tips!
Pröva även att fylla karrén med andra torkade frukter, till exempel fikon eller aprikoser.
- Ångkokta grönsaker behåller både smak och näringsämnen bättre. Investera i en kastrull med hålinsats.
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (0)