Parmalindad fläskkarré

Serverar: 4 portioner

Trevlig rätt med fläskkarré och överraskningsfyllning, ångkokta morotspengar och broccoli, fullkornsris och rött ris.

Ingredienser

  • 600-800 g benfri fläskkarré
  • 4 stora skivor parmaskinka
  • 4-8 dadlar
  • 4 kraftiga rosmarinkvistar
  • Marinad
  • ½ dl soja
  • ½ dl olivolja
  • 3 msk rosépeppar
  • 1-2 msk flytande honung
  • 1-2 broccolibuketter
  • 2 morötter
  • Råris och lite rött ris
  • Instruktioner

    1. Ugn 150° + 275°
    2. Skär karrén i fyra bitar som fjärilsklyvs och fylls med ett par urkärnade dadlar var. Håll ihop med steksnöre eller tandpetare. Snabbmarinera och bryn hastigt runtom. Ugnsstek i 150° tills stektermometern visar 65°. Ta ut och höj till 275°. Linda en skiva parmaskinka runt varje bit. Om rosmarinkvisten är tillräckligt stark, stick den igenom, lägg den annars under skinkan. Grilla tills skinkan blir knaprig, omkring 10 minuter.
    3. Skiva morötterna och broccolins stjälkar. Dela upp i mindre buketter och ångkoka några få minuter. Provstick. Servera med råris som kryddats med lite rött ris.
    4. Tips! Pröva även att fylla karrén med andra torkade frukter, till exempel fikon eller aprikoser.
    5. Ångkokta grönsaker behåller både smak och näringsämnen bättre. Investera i en kastrull med hålinsats.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4-6
    5
    4.6
    3 h 30 min
    7-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben