Parmesanpanerade kycklingfiléer med auberginegratäng

Serverar: 4 portioner

Touchen av parmesanost gör filéerna lyxiga och knapriga Auberginegratängen som serveras till, gör denna Italienska rätt komplett!

Ingredienser

  • 2 kycklingfiléer, á ca 175 g
  • 2 ägg
  • 1½ dl riven parmesanost
  • 2 dl ströbröd
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 msk riven parmesanost
  • Auberginegratäng
  • 3 medelstora auberginer
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 125 g mozzarella
  • Olivolja till stekning
  • 3/4 tsk salt
  • Tomatsås
  • 250 g krossade tomater
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 5 strimlade basilikablad
  • 3 msk olivolja
  • Ca ½ tsk salt
  • ½-1 krm socker
  • Servering
  • Parmesanost
  • Instruktioner

    1. Putsa kycklingfiléerna, lägg handflatan på en filé och skär den försiktigt i tre tunna skivor på längden. Gör likadant med den andra filén. Salta och peppra.
    2. Vispa upp äggen i en skål, tillsätt 1½ dl parmesanost och rör ihop till en smet. Fördela hälften av ströbrödet på ett fat. Doppa filébitarna i äggsmeten och lägg dem därefter försiktigt på fatet med ströbröd. Strö över resterande ströbröd, så att filébitarna blir panerade på båda sidor.
    3. Värm olivolja i en stekpanna och stek filébitarna i 5-10 minuter, eller tills de är helt genomstekta och gyllenbruna. Strö över lite parmesanost vid servering.
    4. Sätt ugnen på 225 grader.
    5. Skär auberginen i ½ cm tjocka skivor på längden. Lägg skivorna på en lutande skärbräda, strö över salt och låt stå ca 30 minuter, så att den bittra saften rinner ut. Torka av aubergineskivorna lite lätt med hushållspapper.
    6. Värm upp olivolja till tomatsåsen i en kastrull. Hacka lök och vitlök och fräs den försiktigt i kastrullen. Tillsätt krossade tomater, strimlade basilikablad, salt och socker. Låt puttra under lock på svag värme i 30 minuter.
    7. Vispa hastigt upp äggen i en stor djup tallrik och häll upp mjölet i en annan. Vänd först ubergineskivorna i äggvispet och därefter i vetemjölet.
    8. Smörj en ugnsfast form med lite olja. Lägg i skivorna och ugnsstek i ca 10 minuter, vänd skivorna efter halva tiden. Dela aubergineskivorna i två eller tre bitar på tvären.
    9. Varva aubergine, tomatsås, parmesanost och mozzarella skuren i små bitar i en liten ugnsfast form. Avsluta med tomatsås. Gratinera i ugnen ca 15 minuter.
    10. Strö över riven parmesanost och servera tillsammans med kycklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Saya78 16 mars 2013

    Det här var något av det godaste jag ätit! Vi var lite skeptiska till auberginegratängen men den var vansinnigt goda. Enda nackdelen är att det är många moment och det tar lång tid att laga, men väl på tallriken är allt "slit" glömt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben