Pasta al olio, aglio e peperoncino

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbaste pastareceptet med lite sting.

Ingredienser

  • 500 g pasta
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2-3 peperoncini
  • 1/2-1 dl olivolja
  • Parmesanost
  • Salt till kokvattnet
  • Instruktioner

    1. Koka upp rikligt med vatten. Lägg i saltet och pastan, gärna tunn spagetti sk. spaghettini så går det fort.
    2. Häll oljan i en liten kastrull och lägg i skalad vitlök som är grovt skuren eller lätt krossad och torkad röd peperoncini med eller utan kärnor. Även denna skuren grovt.
    3. Värm upp hastigt oljan med vitlöken och pepperoncinon. Var försiktig så vitlöken inte blir vidbränd för då blir det inte alls gott. Låt stå och dra tills pastan är färdig.
    4. Slå av pastan och häll oljan, med eller utan vitlöken och peperoncinin, över pastan och blanda.
    5. Severa med nyriven parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben