Pasta Carbonara à la Eva

Serverar: 4-6 portioner

Så krämig och god, smälter i munnen

Ingredienser

  • 2 paket bacon eller ca 300 g rökt skinka eller lufttorkad skinka
  • 5 dl cremé fraiche
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 2 burkar champinjoner
  • 3 dl riven ost, gärna någon med stark smak
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1-2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Basilika
  • Oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Bandspagetti
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • Instruktioner

    1. Börja med att skiva baconet i lagom stora bitar och knaperstek dem. Tillsätt sedan vitlöken och häll på cremé fraichen och grädden och rör om ordentligt så att det blandas ut, smula ner buljongtärningen och häll i champinjonerna och osten, rör om och krydda och smaka av.
    2. Medan såsen står och småputtrar kokas spagettin i vatten, som istället för salt har två buljongtärningar i sig.
    3. När spagettin är klar så häll av vattnet och häll sedan ner spagettin i såsen och rör om så att allt blandas. Häll upp i en stor skål och garnera gärna med färska kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mmarija 6 februari 2009

    Gott gotti gottgott!

    Bulldogzen 24 maj 2009

    Den var mycket mycket god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben