Pasta med biff, vin och parmesan

Drick gärna rött vin till - men det ska vara vitt vin i!

Ingredienser

  • 400 g lövbiff
  • 2 dm purjolök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 50 g rucola
  • 4 msk strimlad basilika
  • 4 portioner pasta
  • 1 msk smör+1 msk olja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • Parmesan, att riva över
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär lövbiffen i 2 cm breda strimlor. Salta och peppra. Ansa purjolöken och strimla tunt. Skala vitlöksklyftan och tryck till den lite så att den spricker men håller ihop. Skölj tomaterna och rucolan. Skaka av så mycket vatten som möjligt. Strimla basilikan. Sätt igång pastakoket enl anvisning på förpackningen. Hetta upp smör och oljan i en stor stekpanna. Bryn lövbiffsbitarna på hög värme någon minut. Låt den mosade vitlöksklyftan vara med i pannan. Häll i vinet, dra ner värmen till medel och rör om. Puttra någon minut. I med tomaterna och fortsätt puttra ytterligare en minut så att dem börjar spricka av värmen. Vän ner rucolan och basilikan. Smaka av med salt och peppar. Ta upp och släng vitlöksklyftan. Servera till pastan med nyriven parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben