Pasta med het scampi

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Scampi är som räkor fast större.

Ingredienser

  • 400 g penne rigate
  • 2 msk olivolja
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad röd chili
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 400 g scampi
  • 2 msk flytande honung
  • Saft av 1 citron
  • 0,5 msk japansk soja
  • 0,5 dl hackade persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Hett upp olja i en wok eller stor stekpanna. Fräs vitlöken, ingefäran och chilin i olja på hög värme, ca 1 minut. Var försiktig så det inte bränns, då blir rätten besk.
    2. Tillsätt skaldjuren och fräs 1-2 minuter. Häll honung, pressad citronsaft och soja i pannan, låt alltsammans koka upp. Blanda med den väl avrunna pastan och persilja.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben