Pasta med krabba och karljohanssvamp

Serverar: 4 portioner

Karljohanssvamp smakar gott till krabba.

Ingredienser

  • 1 krabba (ca 750 g)
  • ½ + ½ msk olivolja
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • ½ dl vatten
  • 150 g karljohanssvamp
  • 1 liten gul lök
  • 2 dl mellangrädde
  • Tillbehör
  • Pasta
  • Parmesanost
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Plocka köttet ur krabban och spara skalen. Fräs skalen i olja ca 2 min. Tillsätt vin och vatten och låt krabbskalen koka ca 5 min tills det återstår knappt 1 dl vätska. Sila och spara buljongen.
    2. Ansa svampen och skär den i skivor. Skal och finhacka löken. Fräs svamp och lök i olja tills all vätska kokat in. Tillsätt buljongen och grädde. Låt koka ihop ca 3 min. Blanda ner krabbköttet och låt såsen bli varm.
    3. Servera såsen till pasta med riven parmesan och sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben