pasta med kräftsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Vi hade kräftor i kylen så jag tänkte jag skulle göra något annat än det vanliga köret med pill o sug. Så jag gjorde en kräftpasta. Lite mycket pill för kocken bara...

Ingredienser

  • 1 pkt kräftor, 12-15
  • 1 purjolök
  • 3 stjälkar bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit chili, ca 1 cm
  • 1 tsk hummerfond, eventuellt
  • Olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • Hackad dill
  • Instruktioner

    1. Häll bort kräftspadet. Pilla loss köttet från kräftorna, stjärtarna + klorna. Behåll om så önskas ett par framdelar med klor som dekoration.
    2. Skölj och skiva purjolöken, spara det vita. Skiva vitlöksklyftan.
    3. Hetta upp olivoljan, lägg i det gröna från purjolöken, persiljestjälkarna, vitlöken och chilibiten, Fräs lite och lägg sen i kräftskalen. Fräs och rör ca 1 minut. Häll på vinet och låt det koka 15 minuter. Sila sen buljongen.
    4. Häll buljong + grädde i en kastrull och reducera tills det blir lagom såsigt. Detta tar lite tid! Häll eventuellt i lite hummerfond.
    5. När såsen börjar tjockna kokar man pastan enligt anvisningar. När ca 4 minuter av koktiden återstår lägger man det vita av purjon i en wokpanna eller traktörspanna. och fräser tills den blir mjuk. När pastan är färdig blandar man i den och kräftköttet, dillen samt såsen. Låt bara allt bli varmt, häll över i en skål och garnera med kräftframdelarna och ett par dillkvistar.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben