Pasta med lamm och kantareller

Serverar: 4 portioner

En vild höstpasta. Har du inga kantareller kan du ta champinjoner eller ostronskivling. 570 kalorier per portion

Ingredienser

  • 250 g lammfärs
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt + 2 krm till såsen
  • 1 krm malen svartpeppar + 1 krm till såsen
  • 2 schalottenlökar
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 400 g färska trattkantareller
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 2 krm torkad timjan
  • 280 g pasta, tex. pappardelle
  • Instruktioner

    1. Stek färsen i 1 msk smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Skala och finhacka lök och vitlök, stek i 1 msk smör. Tillsätt kantarellerna och stek ytterligare 3 minuter tills all vätska kokat in.
    2. Tillsätt den stekta färsen, grädde och timjan. Låt koka ihop 3 minuter, krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och blanda den med lammfärs- och kantarellsåsen. Servera bums.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben