Pasta med mozzarella och quorn

Serverar: 4 portioner

En vegetarisk pastarätt. Du kan byta ut quorn mot kyckling, korv eller rökt skinka.

Ingredienser

  • 300 g quorn i bitar
  • Olivolja
  • 600 g cocktailtomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 300 g pasta
  • 3 msk röd pesto
  • 400 g mozzarellaost
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 4 msk hackad färsk basilika
  • Hyvlad parmesanost
  • Instruktioner

    1. Fräs quornbitarna i olja några minuter så att de får fin färg. Tillsätt tomater och pressad vitlök och låt tomaterna mjukna i värmen.
    2. Koka pastan i lättsaltat vatten enligt anvisningar på förpackningen och låt den rinna av. Blanda i pesto.
    3. Vänd ner quornröran och mozzarellaosten i bitar. Krydda med salt och peppar. Strö över pinjenötter, basilika och parmesan.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    ReKuFeSiN 11 augusti 2009

    5+ på denna. Gjorde den till min sambo igår och hon bara älskade den, kommer att bli fler gånger. Tack!

    ceciliaw 6 april 2010

    Använde kycklingfilé i stället för corn och självklart färsk pasta. Det blev mycket gott!

    anluk 26 april 2010

    Jättegott!!! Hela familjen älskade detta. Trodde barnen skulle vara skeptiska men oj va de käkade. Perfekt när man har en vegetarian i familjen att alla kan äta samma goda mat ibland:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben