Pasta med ört och vitvinsragu

Serverar: 4 portioner

Ljuvlig pastarätt som brukas serveras i Italien. Dröm dig dit med denna rätt!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 400 g kalv- eller nötfärs
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk finhackad färsk salvia
  • 2 msk finhackad färsk timjan
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 350 g pasta, tex. pappardelle
  • ½ dl hackad färsk persilja
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 1½ dl finriven parmesanost
  • 400 g tomater, gärna i blandade färger
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i smör och olja i en gryta. Tillsätt färs och örter. stek 5 minuter. Salta och peppra.
    2. Tillsätt vitt vin och låt koka in i köttet ca 10 minuter på svag värme. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skiva tomaterna och ringla vinäger och olja över.
    3. Vänd in persilja i ragun strax före servering och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta, tomater och riven parmesan.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben