Pasta med saffran och skaldjur

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

För finsmakare.

Ingredienser

  • 500 g spagetti
  • Sås
  • 200 g kräftstjärtar eller skalade räkor
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk fint skuren gräslök
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 1½ dl grädde
  • 1/4 g saffran
  • 1 tsk hummerfond på flaska
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan och spola hastigt lite kallt vatten över.
    2. Medan pastan kokar , blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull, utom kräftstjärtarna, och koka tills såsen börjar tjocknar något. Smaka av med salt och peppar.
    3. Ta av kastrullen från värmen och lägg i kräftstjärtarna. Servera såsen med pastan och garnera med lite persiljekvist.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    Prima 25 september 2008

    Mmmm påminner mej om en god varm skaldjurspasta vi hade på en restaurang jag jobbat på i Lund. Ljuvlig"!! Mitt tips är att blanda ihop allt innan servering och låta smakerna smälta ihop lite o såsen gå in i pastan. Mumma :)

    Relaterade Artiklar

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben