Pasta med scampi och dragon

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott och festligt

Ingredienser

  • 300 g flerfärgad pasta
  • 25 stora kräftstjärtar
  • Sås
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 1 liten röd paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl torrt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g gorgonzola
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl creme fraiche
  • Färsk eller torkad dragon, hackad
  • Ev. lite italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Fräs löken och små paprikatärningar lätt i smör. Rör i mjölet och späd under vispning med vin och grädde. Koka sakta några minuter och tillsätt bitar av osten att smälta. Blanda i senap, creme fraiche, dragon. Torka av kräftstjärtarna och stek i några minuter. Lägg dem i såsen att sjuda ett par minuter och smaka av. Koka pastan efter anvisning på paketet.
    2. Servera pastan och scampisåsen med permesanost till.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben