Pasta och bacongratäng á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod gratäng med lite kalorier, som jag älskar och vill ha mycket av. Brukar göra den när jag är på semester utomlands, för det är så enkelt att göra den. Finns det inte ugn att tillgå, så koker jag den bara lite längre i stället (6-8 minuter) och bjuder den direkt från grytan.

Ingredienser

  • 4 dl okokt pasta
  • 1 paket bacon
  • 1 purjolök eller 1 gul lök skivas
  • 200 g squash delas i bitar
  • 1 liten burk champinjoner
  • 1 stor röd paprika i bitar
  • 4 dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Chilli grillkrydda
  • 50 g riven parmesanost
  • Sallad
  • 150 g isbergssallad
  • 2 tomater
  • 1 bit slanggurka
  • 1 bit purjolök eller rödlök
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • ½-1 msk riven pepparrot eller efter smak
  • 1 nypa socker
  • Salt
  • Peppar
  • Italiensk salladskrydda eller lite chilli grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Koka pastan i mycket vatten och lite salt. Dela baconskivorna på mitten och fräs bacon och purjolök i en stekpanna (det behövs inget extra fett). Tillsätt squash, svamp och hackad paprika och låt det steka med så att det blir mjukt. Rör ner mjölken och krydda med salt, peppar och chilli grillkrydda. Lägg ner den kokta pastan i grytan och rör om allt väl. Låt det puttar i grytan under omrörning i cirka 5 minuter Häll upp gratängen i en smord ugnsfast form och strö över ost. Gratinera i 250 grader i 5-10 minuter.
    2. Sallad: Riv eller skär salladen i bitar, klyfta tomaterna och skiva gurkstavar samt skiva tunna skivor purjolök.
    3. Salladssås: Lägg crème fraichen i en skål rör i riven pepparrot och krydda försiktigt med salt svartpeppar socker och Italiensk salladskrydda eller chilli grillkrydda. Servera såsen till salladen.
    4. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben