Pasta Vongole

Serverar: 2-3 portioner

Förmodligen världes godaste tomatbaserade pastasås

Ingredienser

  • 1/2 habanero eller annan färsk peppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 burk hela tomater
  • ev 1 dl passerade tomater
  • 1 burk musslor + spad
  • 0,5 tsk salt
  • 4 port pasta
  • 4 msk finhackad persilja, gärna djupfryst
  • Instruktioner

    Finhacka en halv habanero, skala och skiva fyra vitlöksklyftor. Stek vitlöken och habaneron hastigt igod olivolja. Tillsätt en burk hela tomater, samt ev passerade tomater. Tillsätt ett par msk musselspad. Låt koka ca tio minuter, rör runt under tiden så att tomaterna finfördelas. Salta. Koka pastan under tiden, häll av och tillsätt ett par msk finhackad persilja. Rör ner en burk musslor i pastasåsen, låt musslorna bli varma. Blanda sås och pasta, servera!

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben