Pastagratäng med fläskfile och kantareller

Serverar: 4 portioner

Kalasgod!

Ingredienser

  • 280 g pasta tex rigatoni eller snäckor
  • 1 stor gul lök
  • 500 g fläskfilé
  • 1 l kantareller
  • 200 g zucchini
  • 140 g bacon
  • 1 dl soltorkade tomater
  • Äggstanning
  • 250 g ricotta
  • 2 dl riven gratängost
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 3 msk rostade pinjenötter
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 4 msk flagad parmesanost
  • 3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Koka pastan låt rinna av. Hacka löken. Skär filén i tunna skivor eller strimlor.
    2. Skiva zucchinin.Skär baccon i strimlor. Strimla tomaterna. Fräs löken, tillsätt filén, salta och peppra och låt fräsa med. Ta upp löken och filén. Bryn svampen och ta upp den. Fräs bacon och ta upp. Fräs zucchinin.
    3. Blanda ricottan med gratängosten, crème frichen, ägg och pinjenötter i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
    4. Vänd ner pastan och alllt det frästa samt tomaterna. Blanda allt väl och häll över i en smord ungsform. Grädda ca 40 minuter i 200 grader.
    5. Garnera med hyvlad parmesan och persilja.
    6. Täck formen med bakplåtspapper mot slutet om den börjar bli för brun. Servera med sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben