Pavlova med lime- och passionscurd

Serverar: 4 portioner

Den söta marängen är supergod tills den syrliga krämen och grädden.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1 tsk pressad citron
  • 3 dl socker
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Lime- och passionscurd
  • 4 limefrukter, skal från 2 och saft från 4
  • 6 passionsfrukter
  • 50 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Hallon
  • Björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Vispa äggvitor och pressad citron till ett hårt skum i en ren och torr bunke. Tillsätt sockret, lite i taget och fortsätt vispa tills marängen är glansig och kan bilda små toppar. Blanda i majsstärkelsen.
    3. Häll marängsmeten i en spritspåse och spritsa ut fyrkantiga eller runda bottnar ca 12 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ett extra varv runt kanten så att det blir en fördjupning i mitten.
    4. Grädda marängbottnarna mitt i ugnen 15 minuter. Sänk värmen till 100 grader och grädda ytterligare 30 minuter. Ta ut och känn på marängen som ska vara hård utanpå och mjuk inuti. Grädda eventuellt 10-15 minuter till. Låt svalna på galler.
    5. Riv limeskalet och pressa ur saften. Häll passionsinnanmätet i en sil och pressa med en slickepott så att saften rinner ut. Ta vara på saften.
    6. Smält smöret i en kastrull och blanda ner passionssaften, socker, äggulor, ägg, limesaft och-skal. Ställ kastrullen över sjudande vattenbad och vispa tills blandningen tjocknar, ca 5 minuter. Ta från vattenbadet och låt svalna. Passera eventuellt curden genom en sil.
    7. Vispa grädden. Lägg en rejäl klick curd på marängbottnarna. Spritsa över grädden och garnera med hallon och björnbär. Servera genast!

    Liknande recept

    4.6
    2 h
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben