Pedros pannbiffar med baconsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Snabbt, billigt och gott

Ingredienser

  • Biffarna
  • 500 g blandfärs
  • 1½ dl ströbröd
  • 1 stort ägg
  • 1 lök
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2-3 msk skånsk senap
  • 1 tsk salt eller efter smak
  • Svartpeppar efter smak
  • 2 dl mjöl
  • Sås
  • 140 g bacon
  • ½ lök
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk mjöl
  • 1 dl vatten
  • Colorit
  • Instruktioner

    1. Börja med att riva löken på rivjärnets grova sida, blanda ner det i en skål med , köttfärs, ägg, worcestershiresås, senap, salt, peppar och ströbröd. Blanda noga, smaka av. Låt vila i ca 30 minuter.
    2. Forma pannbiffarna och vänd dem i mjöl, stek dem på medelstarkt värme. Under tiden börjar vi med såsen, hacka löken och skär bacon i små bitar, stek bacon och lök, lägg åt sidan.
    3. När biffarna är klara, vispar man ur pannan med lite vatten, tillsätt grädde, bacon och lök. Låt det småkoka i ca 10-15 minuter, red såsen med 1 msk mjöl som blandats med 1 dl vatten, slå i lite åt gången, till önskad tjocklek på såsen uppnås. Tillsätt lite colorit för färgen skuld.
    4. Serveras med hemlagat potatismos och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Anna_T 1 oktober 2009

    Gud va gott det var! Detta kommer vi absolut göra fler gånger. Lill-killen här hemma gav tummen upp då jag frågade vad han tyckte. Är alldeles proppmätt här nu. Klar femma

    annikab1 19 november 2010

    Dessa var supergoda enligt min familj. ( är själv veg) Hade ingen worcestershiresås men använde en marinad jag gjort dagen innan. Kommer gör om dessa till familjen. :-) Tack för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben