Pelles fläskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Bra att frysa in ett par portioner till senare.

Ingredienser

  • 1-1,5 kg fläskstek
  • 2 gula lökar
  • 1 Burk champinjoner
  • 500 g krossad ananas
  • 2 msk mangochutney
  • 2 msk honung
  • 2 st buljongtärningar
  • 1/2 riven ingefära
  • 1/2 riven kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 3 st persiljekvistar
  • 2-3 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppa
  • 1 tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken grovt och lägg det i grytan tillsammans med champinjonerna. Bryn på medelvärme. Tärna köttet under tiden ungefär till sockerbitsstorlek.
    2. När löken och champinjonerna är klara kan du hälla av dem på ett fat så länge. Häll köttet i grytan och höj till max när det börjar vattna sig. Vänd om köttet några gånger så är det genomkokt på några minuter.
    3. Sänk till medelvärme. Ha vetemjölet uppblandat i lite vatten och häll i det. Rör om och häll i ananasen och samt övriga ingredienser.
    4. Koka upp och låt koka med lock lite försiktigt ca 10min. Klart att servera. Jag hade råris till, det passar bra. Jag använde en gjutjärnsgryta på ca 4L men det går nog med andra också.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben